Ενυδάτωση

Η ενυδάτωση, είναι ένας από τους βασικότερους παράγοντες, τόσο ομορφιάς και υγείας του δέρματος, όσο και συντήρησης της νεανικότητάς του. Έτσι, η συστηματική ενυδάτωση του προσώπου στο σπίτι, αλλά και στους χώρους αισθητικής είναι απαραίτητη.

Η υγιής επιδερμίδα περιέχει 70% νερό στις βαθύτερες στιβάδες της και 10-15% στις επιφανειακές. Αν τα ποσοστά αυτά μειωθούν, τότε παρουσιάζει συμπτώματα ξηρότητας και χάνει την ελαστικότητά της.
Η ενυδάτωση άρα είναι απαραίτητη και αποτελεί την προστασία της από την πρόωρη γήρανση.

Όταν αισθανόμαστε το δέρμα μας τραχύ, στεγνό και παρατηρούμε λεπτές ρυτίδες, τότε πιθανότατα είναι αφυδατωμένο. Αυτό που απαιτείται είναι να φροντίσουμε άμεσα για την ενυδάτωση του, εσωτερικά και εξωτερικά, ώστε να του δώσουμε την απαραίτητη υγρασία.


Το αποτέλεσμα θα είναι φωτεινή όψη, λάμψη και υγεία.


Ακόμα και αν η επιδερμίδα σας είναι λιπαρή, χρειάζεται ενυδάτωση.
Απλώς θα πρέπει να χρησιμοποιούνται κατάλληλα προϊόντα χωρίς πολλά λιπαρά συστατικά, αλλά και χωρίς οινόπνευμα που αφυδατώνει το δέρμα.
Ενυδάτωση
χρειάζεται και η περιοχή του λαιμού.

Ενυδάτωση χρειάζονται
ακόμη και οι νεαρές επιδερμίδες ανεξαρτήτως αν εμφανίζουν ξηρότητα ή όχι.


Κάθε εποχή το δέρμα μας χρειάζεται διαφορετικό προϊόν ενυδάτωσης. Το καλοκαίρι η επιδερμίδα έχει ανάγκη από πιο ελαφρές συνθέσεις, ενώ αντίθετα το χειμώνα, μια πλούσια κρέμα μπορεί να καλύψει καλύτερα τις αυξημένες ανάγκες για ενυδάτωση.


Όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε στη θεραπεία της ενυδάτωσης είναι κατάλληλα ώστε να ρυθμίζουν την λιπαρότητα αλλά να μην αφυδατώνουν το δέρμα.