Οξέα Φρούτων - AHA

Τι είναι τα οξέα φρούτων;

Πρόκειται για οργανικές, μη τοξικές ουσίες που ανήκουν στην ομάδα των Α-υδροξυοξέων (ΑΗΑ) και προέρχονται, όπως άλλωστε μαρτυρά το όνομά τους, από τα φρούτα. Τα πιο γνωστά από αυτά είναι το γλυκολικό οξύ, το λακτικό οξύ, το κιτρικό οξύ, το μηλικό οξύ και το τρυγικό οξύ. Συχνότερα στα πίλινγκ χρησιμοποιείται το γλυκολικό οξύ, γιατί έχει τη μικρότερη μοριακή δομή, χάρη στην οποία μπορεί να διεισδύσει βαθύτερα στο δέρμα, να φτάσει δηλαδή στη βασική στιβάδα και να αυξήσει αποτελεσματικά την κυτταρική ανανέωση, χαρίζοντας στην επιδερμίδα λάμψη και νεανική φρεσκάδα.


Ανανέωση με οξέα φρούτων

Τα οξέα φρούτων έχουν την ιδιότητα να απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια της επιδερμίδας (σε μεγαλύτερο βάθος από ότι ένα απλό κοσμετολογικό peeling), διεγείροντας με αυτόν τον τρόπο τη φυσική διαδικασία της κυτταρικής ανανέωσης.
Καθώς εισχωρούν στη βαθύτερη στιβάδα του δέρματος του προσώπου, ενεργοποιούν τα συστατικά της δομής του, όπως η ελαστίνη, και αναδιατάσσουν την «αρχιτεκτονική» του κολλαγόνου, στο οποίο οφείλει το δέρμα μας τη ζωντάνια και την ελαστικότητά του.


Τα οξέα λόγω του μικρού μοριακού τους βάρους έχουν μεγάλη διεισδυτικότητα και προσφέρουν στο δέρμα πολλαπλά οφέλη:

  • Μειώνουν τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες
  • Αποχρωματίζουν τις πανάδες
  • Εξομαλύνουν τις ουλές (ακμής, διεσταλμένοι πόροι, ραγάδες)
  • Χαρίζουν φωτεινότητα στο δέρμα


Με ένα μοναδικό συνδυασμό από οξέα, βιταμίνες, αντιοξειδωτικά, ιχνοστοιχεία, αμινοξέα, αντιφλεγμονώδη και ενυδατικά συστατικά που περιέχεται στη θεραπεία επιτυγχάνει την ελεγχόμενη χημική αναδόμηση του δέρματος και επαναφέρει τη νεανικότητα του, από την 1η κιόλας εφαρμογή, το δέρμα γίνεται υγιές, λαμπερό και επανενεργοποιεί την αναγεννητική του δράση.

Η θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί εκτός του προσώπου, στο ντεκολτέ καθώς και στα χέρια.


Η θεραπεία με οξέα
(peeling με οξέα φρούτων) είναι από τις πλέον ανώδυνες και αποτελεσματικές μη επεμβατικές δερματολογικές θεραπείες και μεθόδους βελτίωσης της εικόνας του προσώπου.


Είναι κατάλληλη για κάθε τύπο δέρματος κυρίως τους χειμερινούς μήνες.