Μεσοθεραπεία Προσώπου

Η μεσοθεραπεία συνιστά από το 1952 μια αισθητική δερματολογική τεχνική στην οποία με χρήση μικροενέσεων (ενέσιμη μεσοθεραπεία) ή με ειδικά μικρορεύματα (μη ενέσιμη μεσοθεραπεία) εισάγονται μικροσκοπικές ποσότητες φαρμακευτικών ουσιών, φυσικών εκχυλισμάτων, βιταμινών, ομοιοπαθητικών παραγόντων και άλλων βιοδραστικών εκδοχών στο μεσόδερμα. Το μεσόδερμα από την εμβρυική ηλικία εξελίσσεται στην μεσαία στιβάδα του δέρματος (χόριο).


Αποτελεί μια μη επεμβατική λύση σε πληθώρα αισθητικών προβλημάτων όπως:

  • Αντιμετώπιση ρυτίδων
  • Ηλικιακή γήρανση δέρματος και φωτογήρανση (ανάπλαση προσώπου, λαιμού, ντεκολτέ, χεριών)
  • Κυτταρίτιδα
  • Ανεπιθύμητο τοπικό πάχος
  • Ανελαστικότητα δέρματος (σύσφιξη)
  • Ραβδώσεις (ραγάδες)
Τι επιτυγχάνεται με τη μεσοθεραπεία προσώπου;


Στη μη ενέσιμη εφαρμογή της μεσοθεραπείας επιτυγχάνεται η διείσδυση και διάδοση ενεργών στοιχείων στο δέρμα χωρίς τη χρήση ενέσεων. Συγκεκριμένα, η διαθερμική μεταφορά των δραστικών ουσιών επιτυγχάνεται με την εφαρμογή ειδικά ρυθμισμένων μικρορευμάτων στην περιοχή του προσώπου και ταυτόχρονης ψύξης των σημείων όπου γίνεται η θεραπεία, μέσω εξειδικευμένης τεχνολογίας.

Ο αισθητικός
χρησιμοποιεί συνδυασμό υαλουρονικού οξέος και βιταμινών. Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα φυσικό υδρόφιλο συστατικό του συνδετικού ιστού, που γεμίζει τα κενά κολλαγόνου και ελαστίνης. Καθώς συγκρατεί έως και χίλιες φορές το βάρος του σε νερό, ενυδατώνει βαθιά το δέρμα. Η βιταμίνη C λειτουργεί σαν ισχυρός αντιοξειδωτικός παράγοντας, ενώ η βιταμίνη Α -απαραίτητη για την υγεία του δέρματος- παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του επιθηλιακού ιστού, διορθώνοντας τις βλάβες της φωτογήρανσης.


Επιτυγχάνεται αναζωογόνηση του δέρματος
(προσώπου, λαιμού, ντεκολτέ, χεριών), βαθιά ενυδάτωση, μείωση και πρόληψη ρυτίδων, σύσφιξη. Τα βασικά συστατικά που χρησιμοποιούνται είναι το υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες (Ε,C,A,B3,B6,B5 κτλ), νουκλεοτίδια - νουκλεοσίδια (DNA), σύμπλοκα αυξητικών παραγόντων, πεπτίδια, αμινοξέα κτλ. Έτσι ενεργοποιούνται μεταβολικά οι υπό θεραπεία περιοχές ενώ συγχρόνως διεγείρεται η φυσιολογική παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Επιπρόσθετα, προάγεται η ενυδάτωση λόγω της κατακράτησης μορίων νερού από το μόριο του κολλαγόνου.


Η μεσοθεραπεία προσώπου είναι μια ασφαλής μέθοδος για γρήγορη ενυδάτωση και θρέψη του δέρματος.

Η ανώδυνη και αποτελεσματική αυτή τεχνική είναι ιδανική για νεότερες ηλικίες που θέλουν να προλάβουν τη δημιουργία ρυτίδων, αλλά και για μεγαλύτερες ηλικίες που χρειάζονται βαθιά ενυδάτωση.

Μεσοθεραπεία Προσώπου με  Dermapen

Η μεσοθεραπεία είναι μία ασφαλής, φυσική και μη επεμβατική μέθοδος και βασίζεται στην έκχυση θρεπτικών και δραστικών συστατικών στην επιδερμίδα με την χρήση του Dermapen.

Η εξειδικευμένη μεσοθεραπεία dermapen είναι τεχνολογία άμεσης διαδερμίας (micro-pen-needling) χρησιμοποιώντας πολλαπλές ακίδες που διαπερνούν κάθετα την επιδερμίδα με την λειτουργία μηχανοποιημένης παλμικής δόνησης.

Η επαναλαμβανόμενη κίνηση των μικρο-ακίδων δημιουργεί μικροσκοπικές οπές στην επιδερμίδα, (με βάθος διείσδυσης που μπορεί να ρυθμιστεί) και επιτυγχάνει διείσδυση ουσιών και ενεργοποίηση της ενδογενούς (φυσικής) παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης.

Την δημιουργία των μικρο-οπών στην επιδερμίδα ο οργανισμός την αντιλαμβάνεται ως μικροτραυματισμούς και έτσι ενθαρρύνεται η έμφυτη ικανότητά του να αναπλάθεται εκ νέου και να επιδιορθώνει το δέρμα.

Επίσης επιτυγχάνεται η απορρόφηση των ουσιών που εφαρμόζονται έως και 80% και έτσι τα δραστικά συστατικά παρέχονται απευθείας στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας.

Έτσι πετυχαίνουμε γέμισμα των ρυτίδων, ανανέωση και σύσφιξη του δέρματος, λαμπερή και υγιής όψη, βελτίωση των ουλών και των τραυμάτων, μείωση των πόρων και βελτίωση των ραγάδων του σώματος.