Θεραπείες SPA

Hot stones massage

Το hot stones massage είναι μια θεραπευτική μέθοδος ενεργειακού μασάζ που με διάφορους τρόπους εφαρμόστηκε από πολλούς αρχαίους λαούς.
Οι πέτρες που χρησιμοποιούνται είναι βασάλτες, δηλαδή μαύρες ηφαιστειακές πέτρες (λάβα με λίγα λόγια).
Οι πέτρες αυτές χαρακτηρίζονται απ' τις γεωμαγνητικές ιδιότητες του χαλκού και του σιδήρου κι όταν θερμανθούν απελευθερώνουν ενέργεια, εκπέμποντας δονήσεις. Η εφαρμογή γίνεται στους ενεργειακούς σταθμούς του ανθρωπίνου σώματος κατά μήκος της πλάτης.


Bελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος, αυξάνεται ο μεταβολισμός, βελτιώνεται το λεμφικό σύστημα και κατά συνέπεια αναζωογονείται το ανοσοποιητικό.

Παρατηρείται επίσης άμεση ανακούφιση από χρόνιους μυοσκελετικούς πόνους και πόνους αρθρώσεων καθώς και ισχυαλγίες.


Το νευρικό σύστημα επηρεάζεται πολύ θετικά, καθώς μειώνεται το στρες και αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά η αϋπνία,
γιατί εναρμονίζεται η ροή της ενέργειας που ήταν διαταραγμένη.

ΧΑΛΑΡΩΤΙΚΟ - ΜΑΣΑΖ

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ευεργετικό για το σώμα, το μυαλό και το πνεύμα από ένα χαλαρωτικό μασάζ. Αυτό το είδος του μασάζ είναι το πιο διαδεδομένο παγκοσμίως, διότι οι τεχνικές του είναι απαλές, διεγείρουν το νευρικό και μυϊκό σύστημα, καταπολεμώντας τον πόνο και το άγχος. Είναι ικανό να επιφέρει ψυχική και πνευματική γαλήνη και αν η εφαρμογή του γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, τα αποτελέσματα είναι απείρως μεγαλύτερα και ο οργανισμός λειτουργεί στο μέγιστο των δυνατοτήτων του.


ΜΥΟΧΑΛΑΡΩΤΙΚΟ - ΜΑΣΑΖ

Η μυοχαλαρωτική μάλαξη είναι ευεργετική και αποτελεσματική, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα μυοσκελετικών παθήσεων, δια μέσου βαθέων τεχνικών μάλαξης (deep tissue), οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα την μείωση του σωματικού πόνου και την εξάλειψη των συμπτωμάτων που τον προκαλούν.


ΜΑΣΑΖ - ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Η μάλαξη στο πρόσωπο γίνετε με ήπιες και ανοδικές πιέσεις, παίρνοντας τη φορά προς το τριχωτό της κεφαλής. Αυτές οι πιέσεις δημιουργούν άμεση αύξηση στη ροή του αίματος και του οξυγόνου, οι οποίες μακροπρόθεσμα αυξάνουν την παραγωγή κολλαγόνου και ως εκ τούτου προσφέρουν μια νεανική λάμψη στο πρόσωπο.


ΜΑΣΑΖ - ΚΕΦΑΛΗΣ

Το μασάζ στο κεφάλι είναι πολύ ανώδυνο και ανακουφιστικό, δημιουργώντας πιέσεις σε συγκεκριμένα σημεία που έχουν ως στόχο την μύωση των πονοκεφάλων, την αύξηση της αιματικής ροής προς τον εγκέφαλο και στα τριχοθυλάκια βοηθώντας την ενίσχυση των ριζών, την θρέψη των μαλλιών και την προώθηση και ανάπτυξη της υφιστάμενης τρίχας.


ΜΑΣΑΖ - ΠΛΑΤΗΣ

Το back massage ή αλλιώς το μασάζ πλάτης αφιερώνει όλο το χρόνο της μάλαξης στα σημεία της μέσης, παρασπονδυλικά, στις ωμοπλάτες και στον αυχένα, έχοντας ως απώτερο σκοπό να λύσει οποιονδήποτε μυϊκό σπασμό, δουλεύοντας στις περιοχές που υπάρχει πόνος και πιάσιμο, στοχευμένα και αποτελεσματικά.


ΜΑΣΑΖ - ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ

Το μασάζ κυτταρίτιδας εστιάζει στα σημεία που κάνει την εμφάνιση της η κυτταρίτιδα, τα οποία είναι οι μηροί, οι γλουτοί, η κοιλιά, καθώς και το εσωτερικό μέρος των χεριών. Οι πιέσεις και η τριβή κατά την διάρκεια της μάλαξης είναι αρκετά έντονες, διότι έχουν ως στόχο την διάσπαση του λίπους, επαναφέροντας την αύξηση του κολλαγόνου στους ιστούς, μέσω της αιματικής ροής.
Το μασάζ κυτταρίτιδας σε συνδυασμό με καλή και ισορροπημένη διατροφή, έχει άμεσα επιθυμητά αποτελέσματα.ΛΕΜΦΙΚΟ ΜΑΣΑΖ ΣΩΜΑΤΟΣ

Το λεμφικό μασάζ χαρακτηρίζεται από ήπιες τεχνικές πιέσεις στις περιοχές κυρίως που υπάρχει κατακράτηση, οπού αυτές συνήθως βρίσκονται στα κάτω άκρα και συγκεκριμένα στους αστραγάλους και στα γόνατα. Σκοπός του λεμφικού μασάζ είναι να βελτιώσει την ροή της λέμφου, όπου έχει σαν αποτέλεσμα την αποσυμφόρηση του οργανισμού από ενδογενείς τοξίνες και την απομάκρυνση άλλων τοξικών ουσιών.ΛΕΜΦΙΚΟ ΜΑΣΑΖ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Το λεμφικό μασάζ προσώπου στηρίζετε στην ίδια βάση και θεωρία του λεμφικού μασάζ. Οι χειρισμοί, οι τεχνικές και οι πιέσεις στο πρόσωπο, έχουν στόχο την επαναφορά του δέρματος στην φυσική του θέση, την εξάλειψη στις σακούλες στην περιοχή των ματιών και την βελτίωση στην υφή των ιστών, επαναφέροντας το κολλαγόνο στις περιοχές του προσώπου.


ΜΑΣΑΖ - ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑΤΟΣ

Το μασάζ αδυνατίσματος είναι μια μορφή έντονης και θερμικής μάλαξης που εφαρμόζεται σε ολόκληρο το σώμα, έχοντας ως απώτερο σκοπό την καύση του συσσωρευμένου λίπους, καθώς και την αναζωογόνηση της επιδερμίδας, μέσω της κυκλοφορίας του αίματος και της απομάκρυνσης των τοξινών.