Καθαρισμός Προσώπου

Ο καθαρισμός προσώπου είναι από τις σημαντικότερες θεραπείες της αισθητικής.

Η σύγχρονη καθημερινότητα επιβαρύνει πολύ την επιδερμίδα. Παράγοντες όπως η μόλυνση της ατμόσφαιρας, το μακιγιάζ, ο ελλιπής ή λανθασμένος καθαρισμός του προσώπου, οι ορμονικές μεταβολές, ο ανθυγιεινός τρόπος ζωής, οδηγούν σε συσσώρευση νεκρών κυττάρων επιφανειακά με αποτέλεσμα το δέρμα να δείχνει κουρασμένο και θαμπό.


Ο καθαρισμός του προσώπου από επαγγελματία αισθητικό έχει στόχο να διευκολύνει αυτή την φυσική διαδικασία της ανανέωσης των κυττάρων και να λύσει προβλήματα που προκύπτουν από τους παραπάνω παράγοντες όπως τα μαύρα στίγματα - οι πόροι που φράσσουν - και η άτονη, θαμπή επιδερμίδα.


Πολύ συχνά οι άνθρωποι προβληματίζονται σχετικά με το καθαρισμό προσώπου, κυρίως γιατί φοβούνται ότι το δέρμα τους μπορεί να υποστεί βλάβη. Ένας επαγγελματίας αισθητικός που γνωρίζει καλά την τεχνική του καθαρισμού και εργάζεται κάτω από τις απαραίτητες συνθήκες υγιεινής, δεν προκαλεί βλάβες στο δέρμα, αλλά αντιθέτως βοηθάει το δέρμα να ανακτήσει τη φρεσκάδα του.


Το πιο σημαντικό όφελος ενός σωστού καθαρισμού προσώπου είναι η βελτίωση της κατάστασης του δέρματος, αφού το αφήνει καθαρό, ελεύθερο να αναπνέει και να επωφεληθεί από τα ωφέλιμα συστατικά των διάφορων θεραπειών ενυδάτωσης, αντιγήρανσης, βιταμινοθεραπείας, χημικά peelings κλπ.


Ο πιο βασικός παράγοντας που διαταράσσει την ισορροπία του επιδερμικού ιστού είναι η υπερέκκριση σμήγματος, το οποίο εγκλωβισμένο μέσα στους πόρους μας, αναπτύσσει βακτηρίδια και δημιουργεί μαύρα στίγματα, σπυράκια, κύστες και ακμή.


Ο βαθύς καθαρισμός προσώπου
απομακρύνει από την επιδερμίδα τα νεκρά κύτταρα, κερατίνη και κυρίως το περιττό σμήγμα, βελτιώνοντας την καλύτερη οξυγόνωση προετοιμάζοντάς την να δεχτεί όλες τις άλλες θεραπείες.


Μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις ηλικίες, σε γυναίκες και άντρες. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας του καθαρισμού προσώπου ο αισθητικός μπορεί να κρίνει τις ανάγκες του δέρματος και την ευαισθησία του, ώστε να επιλέξει τις καταλληλότερες για αυτό τεχνικές καθαρισμού.